Credință/Ascultare sau Verificare/Practică?

ce faci cu sufletul tau
Ce faci cu Sufletul tău?
9 noiembrie 2017
Ești cel de jos sau cel de sus?
23 noiembrie 2017

Credință/Ascultare sau Verificare/Practică?

Toate formele inventate de apartenența la vreo religie sau alta conduc prin obediența mulțimii, și pe omul de rând îndărădnic în decizie, spre urmarea unei religii.

Religia este forma de expresivitate și comunicare a interiorului uman cu Divinitatea, Dumnezeu, Buddha, Allah, Zoroastru șamd. Conform preceptelor Antichității descrise, nu prin cărți, ci prin experiențe directe, religia este doar uniforma de pioner pe care omul o poartă. Gradele superioare religiilor nu sunt pentru masa de oameni, ci pentru cei care vor uniforme de grade superioare locului în care se află.

O școală pe care noi o știm că șlefuiește comportamentul elevului spre bune rezultate în viitorul său, așa și școala ezoterică propune, nicidecum prin credință sau ascultare, ci spre verificare și practică.

Pentru a înțelege ce face o școală de șlefuire și trezire este necesar ca omul să fi trecut prin multe experiențe înainte. Astfel, cel care a căutat în yoga, în meditație, în religie și nu a găsit sau nu a fost mulțumit de ce căuta, atunci articolul de față îi poate fi ghid pentru viitor.

Fiecare dintre noi, într-un anumit moment al vieții, își pune întrebarea ce fac mai mult? Muncesc, am familie, prieteni, o viață bună, dar parcă mai e ceva. Omul astfel se apucă de decorul spiritual: să viziteze centre spirituale, India, Nepal, Călugări, Temple, Catedrale, Duhovnici, Ashramuri, Peșteri de meditație, Ritualuri de concentrare în grup etc. Toate fiindu-i benefice ființei sale. Toate aducând rezultate, într-o măsură în care omul înțelege ce va face cu ele.

Toate acestea, în timp, ajung la un prag la care omul, ba obosește, ba nu înțelege, ba este contrariat, ba devine iritat, ba depașit de aspectele lucrului spiritual de care s-a apucat. El observă că toate acestea nu aduc beneficii în viața lui socială.

Astfel, e posibil să realizeze că omul este rezultatul influențelor sociale actuale și orice metodă de echilibru oriental sau religios îl va stabiliza, dar nu îl va schimba în ce vrea. Atunci omul poate fi pregătit pentru o școală ezoterică. O școală unde exigența, disciplina și mintea vigilentă îl deschide pe om spre el însuși, spre sufletul său.

Școala Ezoterică este un proiect care aparține Școlii A Patra Cale, adusă din Orientul Mijlociu și Îndepărtat de G.I. Gurdjieff și P.D Ouspensky pentru zilele noastre, unde omul este prins în rutina socială.

O astfel de școală aduce cu ea depășirea metodelor fachirilor, călugărilor, yoghinilor, dar în același timp, le cuprinde pe toate spre A Patra dintre ele, cea a omului Dibaci, Șmecher, Iscusit.

În religie, prima exigență este ascultarea – supunere totală și absolută, dar fără înțelegere.

Școala A Patra Cale sau Școala Ezoterică presupune, înainte de toate, verificare pentru a ajunge la înțelegere. Rezultatele testării și practicării prin efort interior sunt direct proporționale cu înțelegerea.

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *