Cum se Poate Curăța Omul de Patimi

Efectele Ignoranței
13 aprilie 2017
Păcatul Neatenției
4 mai 2017

Cum se Poate Curăța Omul de Patimi

Patimile sunt gândurile, vorbele și faptele noastre care nu au legatură cu bunătatea, răbdarea, toleranța, acceptarea, munca, iubirea de oameni și de frumos.

Patimile sunt toate celelalte activități care sunt doar pentru interes personal, legate de ego, capricii, mofturi și alte dorințe pur trupești.
Patimile apar când omul este interesat doar de egoul său, fără să aibă mintea și inima la Divinitate.

Curățarea este procesul care se poate întâmpla într-o viață, doar dacă omul știe că are patimi. El nu poate ști de unul singur, pentru că nu se poate vedea pe el însuși. El are nevoie de ajutor, pe care îl caută sau întreabă.

Prin curățare, omul poate suferi pierderea capriciilor și mofturile egocentrice anterioare și se poate regăsi într-o postura fizică neconfortabilă pentru el.

La înmormântări, în creștinim, preotul roagă pe Dumnezeu să ierte patimile făcute cu gândul, vorba sau lucru ( fapte ) pe cel decedat. Este ultima dată când omul are șansa să-i fie iertate păcatele. După nu mai știm ce se întâmplă.

Totuși, unii oameni încep procesul de curățare a patimilor, chiar din perioada fragedă a vieții. Ei încep prin a nu mai gândi sau vorbi de rău pe cineva, prin a nu mai bârfi, minți, fura. Cel mai ușor mod de începere pentru oricine este procesul de auto observație. Astfel, fiecare își poate vedea comportamentul, gândurile și faptele. Analiza îl poate ajuta pe om să scape de patimi, dacă cere ajutorul.

Cel ce este mulțumit cu faptele pe care le face, devine satisfăcut, nu începe studiul de sine, nu își poate curăța patimile.

Cel ce este nesatisfăcut, care a tot căutat și nu a găsit o cale de purificare, va începe studiul de sine, căutând oameni, evenimente și locuri care îl pot ajuta. Un astfel de om nu va înceta să mai pună întrebări. Când întrebările vor scadea sau se vor opri, pe om îl paște nefericirea.

Curățarea de patimi poate veni doar prin fapte, nu credință, gânduri sau așteptare.
Înclinarea omului spre acte de toleranță, bunătate, suferință voluntară ( ca în cazul părinților noștri )
Materializarea gândurilor are nevoie să fie observată, pentru că fără observație, omul revine la patimi.

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *