Cuvintele – Marea Păcăleală a Lumii

de ce gandim diferit
De ce gândim diferit!
7 septembrie 2017
omule ce faci cu emotiile
Omule – ce faci cu emoțiile tale?
3 noiembrie 2017

Cuvintele – Marea Păcăleală a Lumii

Îmi fac un curaj deosebit să vorbesc despre ce scoatem pe gură în fiecare zi.

Eu Alex, mă supun cu îngăduință să primesc orice fel de feedback dovedit la ce urmează să spun. Tot ce urmează este rezultatul studiilor, atât ale mele cât și a celor cu care lucrez.

Cuvintele sunt modul principal de percepție – transmisie folosite de oameni.
Încă de pe vremea stoicilor greci care au colonizat mare parte din sudul Italiei, limba latină a început să sufere modificări din cauza Imperiului Etrusc. Acesta a modificat mare parte din alfabetul roman/latin. Imperiul Etrusc a fost primul care a întors multe cuvinte pe dos pentru ca popoarele din jur, ca cel Roman, să nu le decimeze imperiul. Să nu îi mai poată înțelege.

Limba latina a devenit, în ultimii 2 mii de ani principala sursă de cuvinte pentru vorbirea indo–europeană, cât și pentru limba Engleză. Însă ce nu știm din manualele de istorie, este că ea a suferit multiple schimbări din cauza Imperiul Etrusc.

Astfel, Etruscii au fost primii care au băgat A în fața unui cuvânt, schimbându-i indirect sensul : Amuza, Adjudeca , Asuma, Aviza, Așeză, Adnota, Adresa, Agrava, Absorbi. Iar exemple în engleză, Awake, Alight, Allowed, Amount, Arbitrate, Attracting, Avoiding, etc.

Toate acestea noi știm că înseamnă sensul pozitiv. Însă, în realitate, la bază, ele sunt create pentru a crea neînțelegere între cuvinte și sensul lor. În exemplele de mai sus toate cuvintele înseamnă Că nu Ești/Că nu Este.

Aristotel a spus: Fă diferența între un cuvânt și înțelesul unui Cuvânt.

Cuvintele care au Al,El, Ol la început sau la final de cuvânt, vin din sistemele vechi ezoterice și încă se folosesc fără să știm că Al,El sau Ol reprezintă Dumnezeu, Divinitatea : IsraEL, ALchimie, ALlah, BabEL, AngEl, CathedrAL, OLimpic, CardinAL, etc, ca și toate cuvintele limbilor arăbești care încep cu AL în față. AL este numele Tatălui în toate religiile vechi și reprezintă Divinitatea.

Folosirea multor cuvinte din ziua de azi nu mai aparține unei singuri civilizații. Ele sunt împrumutate și schimbate sensul acestora în funcție de înțelesul fiecarui individ.

Oamenii nu mai au parte de înțelegere reciprocă și din cauza cuvintelor pe care ei le asociază, fiecare diferit. Dacă eu spun CASĂ, pentru mine înseamnă ceva, pentru tine, altceva.

Din acest motiv, multe din locurile de învățate din antichitate, din Egipt, Grecia, Persia, aveau un sistem / limbaj de transmisie, lucru care făcea comunicarea precisă și clară a ceea ce dorește să se transmită, în cel mai real mod.

De exemplu, Salariu, vine de la Salt (eng), vine de la Sare. Sarea era salariul egiptenilor. Ei erau plătiți în sare. Soul – salt – sare – salvation – salute (esp ) – salutare (Ro) – saluti (it ) – helios (gr. - soare ) – hello (eng) - halos ( halo în greacă ), sau așa cum vedem în bisericile creștine Halo-ul sau Aura din dreptul capetelor sfinților. Toate cuvintele descrise mai sus sunt înrudite de la Stânga la dreapta.

Matematica, Astrologia, științele exacte sau limbajele fixe ale școlilor ezoterice unde oamenii știau înțelesul unui cuvânt, erau limbaje de comunicare pentru transmiterea informațiilor într-un grup restrâns de oameni. Ele serveau ca ghid pentru cei care doreau realitatea și nu iluzia unei vieți.

 

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *