De ce gândim diferit!

Uite ce te oprește să fii BINE!
17 august 2017
Cuvintele – Marea Păcăleală a Lumii
21 septembrie 2017

De ce gândim diferit!

de ce gandim diferit

Platon a spus: „Cand unii gândesc într-un fel, iar alții în alt fel, atunci deja nu mai este o opinie comună și negreșit fiecare îl disprețuiește pe celălalt pentru felul cum gândește”.

Opinia de judecată a ceva ce spune sau face un altul este ocupația primară a lumii, când este într-o acțiune cu alt om.

A nu judeca este efortul depus de un om care înțelege.

Acela care nu este atent, nu înțelege și va judeca printr-un automatism mental rapid ca vântul.

Școlile din trecut, chiar și cele prezente, au avut exerciții pe care le urmau pentru a trece peste automatismele și mecanicitățile pe care omul le are.

Gândurile nu se văd. Ele funcționează pe ritmul respirației, intensitatea momentului, atenție, și resurse educaționale sau experiențe.

Gândurile sunt efectul acestora, într-un ritm rapid și diferit de la o secundă la alta.

Gândurile pot fi similare la oamenii care lucrează sau locuiesc mult timp împreună, din simplele motive că ei fac la comun un lucru.

Cu cât lucrul sau munca făcută este mai intensă și cu efort, cu atât gândurile celor care o fac simultan se apropie sau întrepătrund.

Din acest motiv, când mergem într-o zonă de distracție cu mulți oameni, avem idei de cumpăraturi sau distracție, pentru că simțul auto controlului dispare, fiind absorbit de masa de oameni din jur și procedând ca aceștia.

În aceeași măsură, când mergem într-o zonă de revoltă, revoluție, manifestare, ne aliniem gândurile, fără voința noastră cu masa de oameni de acolo.

Astfel se formează mintea colectivă ghidată de vulg, plebe sau masa de oameni.

Într-o masă de oameni, în care gândurile și ideile lor sunt neunitare și nedirecționate, unde nu există intenție pe profunzimea, durata și frecvența acestora, oamenii își pierd controlul sau ajung la disfuncții emoționale și fizice.
Unul din scopul Școlilor este lucrul cu un număr mic de oameni, care sunt dispuși să facă efortul necesar pentru a înțelege și ieși din identificările, negativitățile și automatismele cu care trăiesc. Astfel se face loc pentru acceptare, înțelegere, cunoaștere, experiențe și, cel mai important, Unitate, locul unde sufletul omului este revelat.

Sofocle : " Cât de înfricoșătoare este mintea dacă nu servește omului"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *