De Ce Tăcerea Este o Unealtă de Preț!

The Way of Hermes – New Translations of The Corpus Hermeticum and The Definitions of Hermes Trismegistus to Asclepius
20 ianuarie 2017
Asemănarea dintre Univers și Om
16 martie 2017

De Ce Tăcerea Este o Unealtă de Preț!

Orice omul aude și înregistrează este rezultatul intereselor sale.

Orice doar aude și nu acoperă interesele sale, nu înregistrează.

Omul poate observa reacțiile pe care el le are prin modul mecanic și instant în care răspunde la ele. Cele mai frecvente reacții instinctuale umane provin din ce omul aude. După din ce vede sau miroase.

Astfel, omul își formează reacții pe care nu și le poate controla decât dacă el însuși se supune unui alt om, maestru, guru sau școală, care să-l observe și să-l ajute să scape de reacții. Reacțiile sunt mecanice. Răspunsurile sunt conștiința. În acest mod, omul operează cu o uriașă viteză reacțiile, din tot ce aude, vede, miroase, samd. Pe când omul care așteaptă preț de o secundă mai mult, face fuziunea între simț și înțelegere. Lasă momentul să treacă și raspunde conform programului său interior. Aceste spații de timp între lucrurile care ne-au speriat și care provoacă reacții în unii și răspunsurile altora, fac diferența între omul neatent și cel vigilent. În primul se va observa mecanicitatea, în al doilea, claritatea.

Tăcerea este hrana pentru claritate.
Reacția celui neatent va fi observată prin decizii pripite, instincte fiziologice ca mișcări de mâini, cap, picioare, toate necontrolate, și vor putea ajunge până la reacții mentale, toate obișnuind omul să nu le poată controla el, ci ele să-l controleze pe om.
Răspunsul celui care poate tăcea este diferit. În acest mod, tăcerea dezvoltă simultan voința și puterea de analiză. Răspunsul care vine după tăcere este algoritmul unor serii de analize emoționale și psihice, conducând decizia omului spre a se exprima, trecând vorbele prin sufletul și conștiința sa. Un astfel de răspuns, poate conduce sau sujuga o țară întreagă. Un astfel de răspuns este plin, clar, direct, lucid, ferm.

În Școlile vechi Ezoterice tăcerea era prima condiție de acceptare și era testată în multe rânduri.

Cel care primea învățătura și o vorbea mai departe, era considerat povestitor și nu student al școlii. Povestitorii nu erau interesați decât de faima proprie, de vanitate și importanță, pe când studenții școlii erau interesați de munca interioară, asiduă și continuă.

În acest mod, în timpurile actuale, tot ce citim și învățăm este nivelul în care omul descoperă. Din momentul în care el știe ceva, nu aplică, dar vorbește mai departe despre, omul va pierde ce a învățat. Cu cât omul își va putea generea tăcerea prin ceea ce află și știe, până în momentul practicării, cu atât el va putea duce și conduce în el controlul răspunsurilor sale.

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *