De unde vine Nefericirea!

Fericirea, cât și nefericirea sunt atributele atenției atât la interior, cât și la exterior, simultan.

De exemplu, dacă cineva mă supară cu vorbe urâte, voi reacționa să-l potolesc și fericirea mea va scădea. Sau dacă munca mea de luna asta nu a adus aceste X rezultate, fericirea mea nu mai este la fel.

Comportamentul de fericire, în cazurile de mai sus, este direct proporțional cu ce vine din exterior.

M-aș bate singur peste față să mă trezesc dacă vă văd așa și nu fac nimic.

Acest mod de alegere a fericirii, când doar exteriorul mă influențează, este pe deplin eronat din cauza exteriorului efemer asupra noastră. O frunză nu poate fi verde tot anul la fel cum fericirea nu poate fi a noastră tot anul…încă.

Distrugerea în masă a deciziei interioare de a căuta fericirea în ce este, a împins fericirea să vină doar din exterior, din ce fac, obțin, slujesc, primesc, ordon sau plăceri.

Decizia interioară de fericire este voință pusă zi de zi în a aduce exteriorul în interior. În a lua ce este afară și a pune înăuntru. În a strânge timpul la Acum.

Astfel, fericirea devine uniforma pe care o porți indiferent de exterior, pentru că interiorul tău are capacitatea să o mențină, indiferent de situațiile din jur.

Bucuria pe care un om o poate căpăta din fericire, nu este de ordin împlinitor, satisfăcător sau jovial. Acest tip de bucurie este statornic, vizibil și nealterat. Atributele acestei bucurii sunt claritatea, prezența, esența, smerenia, altruismul, atenția, vigilența, nealterarea.

Nefericirea vine de la lipsa și înțelegerea acestora, de la nepracticarea și lenea omului către ele. Nefericirea este o stare nerecunoscută de om, pentru că dacă îi spui că o are, se supără. Iar dacă îl pui să facă ceva, se supără din om, și schimbă subiectul.

Ordinul fericiților este mai mic decât cel al nefericiților, pentru că cel al fericiților presupune aceste atribute sau virtuți, care, odată cu ele, vine și voința, efortul spre continuitatea lor, indiferent de circumstanță.

Practicați, nu fiți nefericiți!

Testați, fiți fericiți!

 

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane.
Invită un prieten la ScoalaEzoterica
Școala Ezoterică aduce in prim plan o serie de tehnici si metode prin care orice om, prin supra-efort si învățare continuă ajunge să își depășească condiția.
Accesează acum biblioteca online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *