Efectele Ignoranței

Evoluția interioară? De ce o vrem!
6 aprilie 2017
Cum se Poate Curăța Omul de Patimi
20 aprilie 2017

Efectele Ignoranței

Școala Ezoterică este una dintre metodele prin care omul își poate descoperi multitudinea de atitudini greșite pe omul le are față de el și față de ceilalți.

Dorința de auto cunoaștere este pentru cei care nu sunt satisfăcuți cu ce au găsit până acum. Școala Ezoterică vine doar pentru a oferi condiții și direcții, nu pentru a ajuta.

Ignoranța se recunoaște în momentele grele, de răscruce, de cumpănă, de greutăți. Abia acolo se poate recunoaște și omul poate începe să muncească pentru combaterea ei.
Nu vorbim despre ignoranța de a nu ști cutare sau cutare lucru, ci despre a fi atent doar la lucrurile efemere, trecătoare.

Ignoranța este interesul instinctiv continuu spre lucrurile exterioare.

Efectele ignoranței pot fi deduse când omul nu reține ce i se spune, când judecă, când gândește altceva față de ceea ce face, când ascunde, minte, fură, ocolește, etc.

Cu cât mai dureroase pentru om sunt aceste efecte, cu atât mai mult el va dori să iasă din ele. Dacă nu simte nici un fel de apăsare din partea lor, atunci va rămâne în mediul său confortabil toată viața.

Pentru a putea reuși să scape de ignoranță omul are nevoie de cineva în care să aibă încredere, o școală, maestru, guru, cineva devotat muncii interioare. Din păcate, omul nu poate face singur această schimbare. El trebuie să primească direcția și condițiile cuiva în care el să se încadreze.

Ignoranța apare des sub formă de dureri fizice, mentale și emoționale.
Acestea sunt forme de disconfort interior care au pătruns mai mult decât trebuie în om.

Ignoranța fizică.

Este când stăm prea mult nemișcați, atenți la laptop, muncim prea mult cu mintea și prea puțin cu corpul. Corpul nostru are nevoie de mișcare pentru ca toate organele noastre să lucreze în mod corect. Corpul nostru are nevoie de studiu și nutriție corectă pentru a trăi organele în el.

Ignoranța emoțională.

Este când punem la suflet tot ce este al altora. Oricine din exterior ne spune ceva și nu ne place sau ne doare, noi ne identificăm prin raport emoțional cu acea persoană. Inima și stările noastre au nevoie de înțelegerea și direcția minții spre a suporta ce vine din exterior. Inima nu are judecată, doar mintea are și poate veni cu înțelegere și acceptare la exterior.

Ignoranța mentală.

Este o serie lungă de activități greșite pe care le facem cu obișnuințele minții, nu cu mintea. Mintea are capacitate de creație, inovație, acceptare, idee, transformare. Obișnuințele sunt programele scrise în mintea noastră pe care nu le putem vedea singuri. Ignoranța mentală este ficțiunea în care noi dăm tot timpul atenției exteriorului și uităm de noi înșine.

Astfel, putem să aducem în discuție sintagma lui Horațiu, marele poet roman, care a spus : „Cine amână sa-și pună viața în ordine, seamână cu prostanacul care așteaptă lângă rău să curgă toata apa.

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *