Omule – ce faci cu emoțiile tale?

Cuvintele – Marea Păcăleală a Lumii
21 septembrie 2017
ce faci cu sufletul tau
Ce faci cu Sufletul tău?
9 noiembrie 2017

Omule – ce faci cu emoțiile tale?

omule ce faci cu emotiile

Emoțiile negative pe care le-am învățat de la cei din jurul nostru, aduc în comportamentul nostru, ceea ce se numește „a te plânge de ceva”.

A te plânge este o copiere, o imitație și o lipsă de chef în gândire.
Eroul este personajul care nu este leneș și care are tolba cu soluții plină. Pe încercate și testate.

Fenomenul „A te Plânge de ceva” este corelat cu neputința. Funcțiile noastre emoționale nu știu, în mod natural, să se plângă. Acest comportament este strict preluat de la ceilalți. Aceasta este o funcție auxiliară, creată pentru a obține ceva rapid, venind la pachet cu stările de iritabilitate, nervozitate, nemulțumire, ură, frustrare etc. – toate fiind stări preluate.

Emoția este informația oferită de suflet în plan fizic, material, observând-o în zona plexului solar. Ea conduce pe om spre decizie. Emoția traduce ce are omul în interior spre exterior. Ea este un limbaj mai puternic decât cel verbal sau nonverbal. Tot ce facem în viață este pentru a obține stări – emoții – împliniri.

În antichitate, oamenii erau conduși de acest limbaj, pe care cei mai mulți, îl numeau Intuiție sau limbaj interior. El era studiat, învățat, prin școli de repetiție, ca cele din Egipt sau școli de arte din Franța și Italia dinainte și din perioada Renascentismului.
Toate acest școli aveau ca scop direcția evoluției stărilor în om, din negative (mecanice) în pozitive (efort, voință, dragoste). Erau practic școli de re-educare prin mai multe instrumente: artă, rugăciune, filosofie, yoga, mantre, mudre, daruri spre divinitate, contemplație, meditație, munca fizică etc. Toate acestea echilibrau și conduceau pe om pe o direcție curată de simțire pozitivă continuă.

Direcția emoțională a omului este puterea sa de ducere la bun sfârșit a lucrurilor. Ea este pedala de accelerație a acțiunilor mari din viața noastră. Fiecare moment în care ne vine să renunțăm este ajutat de funcția emoțiilor.

Emoția este energie în mișcare. Mișcarea este ghidată sau nu în corp. Ea poate însănătoși sau îmbolnăvi pe om.

Verificarea lucrurilor spuse mai sus sunt în Biblie, Coran, Vede, Upanișade, Filocalii, autori și artiști ai Chinei Antice, Renascentismului Italian și Francez, sfinții părinți duhovnici, maeștri și educatorii vremurilor vechi.

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *