Păcatul Neatenției

Cum se Poate Curăța Omul de Patimi
20 aprilie 2017
Voința – Adevărata ta Valoare
14 mai 2017

Păcatul Neatenției

Toate patimile, ignoranța și greșelile noastre fac parte din obstacolele omului spre dezvoltare.

Cât timp el le observă, le poate regla, adapta și schimba.
Când omul nu-și observă greșelile se opune dezvoltării interioare și exterioare. Astfel nu poate acumula nici virtuți, ca răbdarea, concentrarea, acceptarea, nici aspecte materiale, ca bunăstarea, confortul, siguranța.

Neatenția este modul în care omul este absorbit de un singur aspect exterior, și nu de mai multe.
Neatenția este partea omului instinctuală, rapidă și ageră, care îi fură acestuia clipele frumoase de viață.

Păcatul neatenției este des întâlnit și explicat în toate formele de cultură antică. În religii precum și în civilizații vechi, budistă, persană, babiloniană, maiașă, egipteană.
Toate descriu neatenția ca fiind pierderea interiorului, în favoarea câștigului exterior.

În zilele noastre, atenția a devenit un fenomen care presupune efort. Datorită modului de funcționare al nostru, tehnologia, graba și stresul ne-au asuprit. Efortul de a fi atent este egal cu disciplina de a câștiga la olimpiadă. Pentru un astfel de efort, puterea, curajul și perseverența au nevoie să apară, pentru a putea plăti atenție pe ce facem și să câștigăm.

Când suntem neatenți fizic, ne rupem oase, tendoane, ligamente și încheieturi.
Când suntem neatenți emoțional, și nu ne putem controla sau disciplina emoțiile negative, pierdem energie, apar disfuncțiile organice și ne îmbolnăvim.
Când suntem neatenți mental, nu putem memora, nu ne putem concentra, nu avem idei, trăim în stres, îngrijorări, trecut / viitor.

Aceste moduri de neatenție crează probleme omului, iar omul ajunge la medicamente, spital, moarte.

Atenția, prin efortul pe care îl cere, aduce cu ea o altă realitate. Aduce la viață simțurile, senzațile, sensiblitatea, umanitatea, emoționalitatea, creativitatea, memorarea, non identificarea, prietenia, curajul, altruismul.

Atenția omului asupra lui însuși, a modului cum se simte, ce vrea și cum se miscă, cât și a fenomenelor exterioare, simultan, este o capacitate care necesită dezvoltare.

Simpla citire a acestor cuvinte, interpretarea lor, modului în care stai, respiri, știi unde ești, la ce îți folosește ce citești, și ce scop ai cu această cunoaștere, este modul de a avea atenția simultan, la tine și la ce faci / vrei. Aceasta dezvoltă memoria și puterea minții umane.

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *