Prezentare Sâmbătă 8 Dec: Școala ˝A Patra Cale˝, în tradiția lui Gurdjieff si Ouspensky

Calea Occidentului si Calea Orientului
16 noiembrie 2018
Convocare la Iubire neconditionata
18 ianuarie 2019

Prezentare Sâmbătă 8 Dec: Școala ˝A Patra Cale˝, în tradiția lui Gurdjieff si Ouspensky

Posibilitate de evoluție pentru sufletul tău

 

Spiritualitatea este o munca.

Este un efort pe care omul il are de facut inauntru.

La fel cum muncim in afara, cu mintea, inima, maini, picioare, la fel spiritualitatea cere un efort pentru o munca interioara, spre disciplina, virtute, autocunoastere.

 

Astfel, au aparut scolile ezoterice, cele de disciplina, repetitie, științe.

In antichitate erau des intalnite astfel de scoli in Egipt, Persia, Grecia.

Cele hinduse si budiste, au imprumutat din cele din Egipt. Cunoasterea musulmana, cat si cea crestina au plecat tot din Egipt. Egiptul a fost capitala stiintelor si scolilor in antichitate.

 

In zilele noastre, traditiile au evoluat, religiile la fel.

Fiecare vine si explica in maniera ei, posibilitatea de evolutie sufleteasca.

 

Scolile de fachiri din trecut aduceau desavarsirea initiatilor sai prin exercitii de atentie, controland la perfectie functiile fizice, cat si posturi care opreau fluxul gandurilor – aceasta fiind prima cale. Calea omului fizic.

 

Bisercile, moscheile, manastirile, templele, catedralele – aduc desavarsirea prin controlul sentimentelor si emotiilor. Acestea fiind scoli de perfectie, fie prin rugaciune, arta, sculptura, pictura, si transmiterea stărilor si cunoasterii religioase de la o generatie la alta. Calea omului emotional.

 

Scolile de Yoga, ashramurile, locurile sacre – unde desavarsirea se obtine prin controlul perfect al mintii, printr-o atentie desavarsita asupra ei. Astfel, obtinandu-se puteri sau capacitati mentale pe care omul le putea folosi pentru un echilibru complet. Calea omului rational (intelectual)

 

George Gurdjieff intre anii 1912-1947 a predat un sistem superior. Imbinarea celor 3 căi, printr-o a patra cărare, adaptata omului din societatea moderna, unde are familie, job, hobbyuri, si placerile vietii.

 

˝A Patra Cale˝ este un scoala care imbina cele 3 căi, si este expusa in detaliu in cartea pe care discipolulul sau, rusul Piotr Ouspensky a scris-o, in urma invataturilor de la maestrul sau Gurdjieff.

 

˝A Patra Cale˝ in prezent, are o forma noua, adaptata civilizatiei moderne. Forma scolii, cat si scopul ei, vor fi prezentate de unul din studentii sai vechi pe nume Thomas Fenn.

 

Este o intalnire cu noi insine si cu miraculosul din viata noastra. Thomas ne va ajuta sa experimentam impreuna metodele scolii A Patra Cale, spre a fi mai constienti, mai conectati cu noi insine si cu tot ceea ce traim.

˝Nici un sistem de cunoastere nu are sens daca nu e insotit de cautarea miraculosului¨- P.D. Ouspensky

Intalnirea va fi la Green Hours, calea Victoriei 120, Sambata 8 Decembrie 2018, ora 11.00

Pentru rezervare si participare: 0724 284 735 si 0724 304 677

Detalii eveniment pe Facebook.

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *