Secrete despre cum te poți cunoaște pe tine însuți

Să-mi fie cu iertare, însă fie că ești bărbat sau femeie, tu ca om, ești aceeași entitate sufletească, din acest motiv spun în titlu „Însuți”.

Felul în care noi ne cunoaștem în viață este prin educație, experiențe, trăiri și dorințe. Din toate învățăm despre noi, cum simțim, ce putem face, cum ne raportam la ce este în jur.

Stoicii greci au fost cei care au inițiat „întoarcerea la tine însuți” așa cum numește și Epictet în manualul său, ca fiind o formă de Amintire de Sine continuă. Nu amintire de trup, cât amintire de esența ta divină – forma nevăzută sufletească care îți pune gânduri în minte și emoții în inimă.

Ulterior, basmele și poveștile scandinave, urmate de experiențele cavalerilor teutoni, arată fiecare, într-o anumită formă, Amintirea de Sine ca fiind legământul cel mai de preț pe care omul îl poate avea cu Viața.

Cel mai des Amintirea de Sine este expusă în cea care a furnizat grecilor, Scandinaviei, teutonilor, cele mai înalte înțelepciuni, și anume Persia (Iran, Irak, Siria, Turcia, Israel, Afghanistan).

Scrierile lui Rumi, Gibran Khalil, Shams din Tabriz, Hafiz, Ibn Arabi, Al Ghazali, au condus înțelepciunea și cunoașterea până în zilele noastre. Europa a gustat doar un pic din aceste lucruri deoarece vremea în care s-au scris acestea era presărată cu acte de iubire, acceptare, înțelegere între toți oamenii, iar acum acea zonă este sub incidente continue de război.

Toate cursurile de dezvoltare spirituală pe care noi le facem în zilele actuale sunt metode și practici de trezire a unor funcții spirituale prin respirație, meditație, rugăciune, asane, mantre, mudre, muzică sacră etc. Toate sunt benefice și utile în măsura în care putem să schimbăm ceva și în viața reală, unde activăm în societate.

Des se întâmplă să fie practicate cât mai multe din aceste metode și, ulterior, să nu fie nici un rezultat util (în gânduri, acțiuni, comportament social). Acest lucru se datorează lipsei de Amintire de Sine. Ea este cea care poate aduce moment de moment, atenția asupra ta însuți, oriunde ai fi, orice ai face, în orice circumstanță.

Poveștile dervișilor și sufiților sunt printre puținele care arată acest secret comportamental, care te ajută, indiferent de context, să nu fii luat de valul vieții cotidiene, ci să devii capabil, prin Amintire de Sine, să-ți controlezi viața, să faci ce vrei din ea, din comportamentul, emoțiile, mintea și tot ce iese prin tine.

 

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane.
Invită un prieten la ScoalaEzoterica
Școala Ezoterică aduce in prim plan o serie de tehnici si metode prin care orice om, prin supra-efort si învățare continuă ajunge să își depășească condiția.
Accesează acum biblioteca online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *