Voința – Adevărata ta Valoare

Păcatul Neatenției
4 mai 2017
Cum a ajuns cunoașterea la noi! Ciclul Civilizațiilor în Europa – Partea 1
21 mai 2017

Voința – Adevărata ta Valoare

Mergând pin viață, ne dăm seama că de puține ori face exact ce vrem să facem. Suntem condiționați de religie, familie, bani, chestiuni sociale, sau gura lumii, și nu facem ceea ce vrem să facem.

Asemenea atitudine am învățat-o între anii copilăriei 5-15 aprox, când interiorul nostru este suspus algormitmilor societății, educației și a „trendului” familiar. Devenind profund sistematizați și disciplinați, în rândul societății, facem ce fac alții, gândim și vorbim ca ei, învățăm și mâncam ca ei. Rarele sunt cazurile în care cel ce iese din aceste condiționări, observă de fapt cu adevărat cine este în interior.

Să faci ceea ce îți place este dorință, să poți face ceea ce nu îți place, este Voință.
Dorința și Voința nu sunt totuna.
Prima aparține obișnuințelor, capriciilor, confortului.
A doua aparține viitorului, altruismului și inconfortului.

De-a lungul istoriei, cei mai mulți care au schimbat ceva în lume, au dezvoltat și trăit prin Voință. Ea devenind principala lor Valoare, prin care au putut aduce lumii ce au adus. Mandela – voința prin răbdare, Ghandi – voință prin dragoste, Hitler – voință prin separare, Lincoln – voință spre eliberare, Stalin – voința spre asuprire, etc.

Fiecare dintre aceștia au avut diverse obiective, mai mult sau mai puțin de înțeles sau interpretat de noi. Observarea este asupra tăriei voinței lor, spre a obține ce au vrut.

Voința este calitatea care crește în funcție de starea pe care vrei să o ai când obții.

Știm cu toții, că tot ce este de valoare este ezoteric.
Toți cei de mai sus, și mulți alții ca ei, au fost căutători de ezoterism în tinerețea lor. Ezoteric înseamna ascuns, ocult, nesocial, greu de obținut și de înțeles. Alte interpretări nu au rost în acest post.

Voința este poarta oamenilor spre obținerea la ce vor.
Voința este perseverență susținută continuu, nefiind întreruptă de condițiile exterioare.
De ex, dacă vreau un măr, și nu îl găsesc la magazin, merg la oricâte magazine, indiferent de unde sunt și cum ajung la ele, ca să-l obțin.

Oamenii nu au voință pentru că nu pot să aibă din cauza distragerilor.
Acestea întrerup adevărata lor valoare.
Poți să iubești, cauți, dezvolți, citești, ajuți, oricât vrei, dar dacă voință spre continuitate nu este, atunci nu faci decât să „joci” mic pe scena vieții.

Voința se poate dezvolta prin clarificare a ceea ce vrei. Nu cum, și prin ce metode. Știind ce vrei și de ce – este cheia spre creșterea voinței în om.

Școala Ezoterică înseamnă supraeforturi către libertate, înțelegere și trezire.
Începe lucrul asupra sinelui prin curățarea și repararea mașinăriei umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *